2016-10-17 11:00:15• hírek • Agerpers.ro

Tovább tiltakoznak az egészségügyi dolgozók

Tiltakozó akciói sorozatának második szakaszát kezdte el hétfőn a Hippokratész Szakszervezeti Szövetség.

Az egészségügyben dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek szövetségének képviselői hétfőtől október 21-éig sztrájkőrséget állnak az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt. Emellett ideiglenes munkabeszüntetéseket is kilátásba helyeztek a jelzett dátumig, október 31-én pedig általános sztrájkba lépnek, amennyiben nem teljesítik követeléseiket - jelentették be a szövetség vezetői.

Tiltakozó akciói sorozatuk első szakaszában, azaz október 10-e és 14-e között a szakszervezeti tagok kék karszalagot viselve álltak munkába.

A szakszervezeti szövetség tagjai kérik többek között azoknak a méltánytalanságoknak a felszámolását, amelyek a bérezési rendeletek összehangolásának elmulasztása miatt léptek fel, továbbá a személyzethiány miatt pluszmunkát vállaló orvosok megfelelő honorálását, az egészségügyben dolgozó adminisztratív személyzet, illetve a közegészségügyi igazgatóságoknál dolgozó személyzet bérének emelését.

Emellett vakációs és élelmiszerjegyeket is követelnek az egészségügyben dolgozó minden alkalmazott számára - nyilatkozta a Hippokratész Szakszervezeti Szövetség elnöke, Ion Cotojman. (agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: